14 Şubat 2010 Pazar

Ahşap Boyama - Transfer Tekniği















Malzemeler
- Ahşap obje
- Uygulamak için seçtiğiniz resim
- Akrilik boya (Su Bazlı)
- Transfer tutkalı
- Su zımparası
- Fırça (Değişik kalınlıkta fırçalar)
- Kare Sünger
- Vernik (Yat Verniği)

Öncelikle ahşap obje zımparalanır. Nemli bir bez yardımıyla temizlenir. Krem veya beyaz renk akrilik boyamızı çok az sulandırarak objemizin ilk kat boyası yapılır. Objemiz kuruduktan sonra zımparalama işlemi tekrarlanır ve ikinci kat boyası yapılır. İkinci kat boyanırken boya sulandırılmaz.

Obje üzerinde transfer yapılacak yer belirlenir.

Fotokopinin ön yüzeyine transfer tutkalı fırçayla düzgün bir şekilde sürülür. Bir gazete kağıdının üzerinde kurumaya bırakılır (yaklaşık yarım saat). İkinci kat sürülür, bekletilmeden obje üzerine yukarıdan aşağıya doğru yapıştırılır. Üzerine bir bezle veya doku süngeriyle bastırarak hiç hava kabarcığı kalmamasına özen gösterilir. Aksi halde o bölümlere resim transfer olmaz. Kenarlara taşan tutkallar nemli bezle silinir. 4 ila 24 saat arasında kurumaya bırakılır.

Kare sünger iyice ıslatılarak fotokopinin üzerine sürülür. Fotokopi kağıdı iyice ıslandıktan sonra yavaş yavaş ovalanarak kağıdın çıkması sağlanır. Kağıdın üzerinde beyaz havlar kalmayana kadar ıslatılarak soyulur.

Obje üzerinde transfer işlemi bittikten sonra resim herhangi bir teknikle bütünleşebilir. Fırça tekniği, eskitme tekniği, çatlatma vb.

Son olarak yat verniği kullanarak objemizi kullanıma hazır hale getiriyoruz. Objemiz suyla sık temas edecek bir objeyse (ör: tepsi) vernikleme işlemini 2 veya 3 kez tekrarlamamız gerekir.

Herkese kolay gelsin. İyi günlerde kullanın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder