14 Şubat 2010 Pazar

Ahşap Boyama - Dekupaj Tekniği
















Malzemeler
- Ahşap obje
- Uygulamak için seçtiğiniz resim
- Akrilik boya (Su Bazlı)
- Dekupaj tutkalı
- Su zımparası
- Fırça (Değişik kalınlıkta fırçalar)
- Hobi Verniği
- Vernik (Yat Verniği)

Öncelikle ahşap obje zımparalanır. Nemli bir bez yardımıyla temizlenir. Akrilik boyamızı çok az sulandırarak objemizin ilk kat boyası yapılır. Objemiz kuruduktan sonra zımparalama işlemi tekrarlanır ve ikinci kat boyası yapılır. İkinci kat boyanırken boya sulandırılmaz.

Dekupaj için kullanacağımız fotokopinin arkası hafifçe zımparalanarak inceltilir. Bu işlem kağıdın çok daha kolay ve pürüzsüz yapışmasını sağlayacak.

Fotokopi kağıdının arkasına dekupaj tutkalı sürülür ve ahşap objenin üstüne hava kalmayacak şekilde dikkatlice yapıştırılır. Yapıştırdığınız yüzeyde hava kabarcığı oluşması durumunda iğneyle delerek havanın çıkmasını sağlayın.

Dekupajın üzerine koruyucu olarak hobi verniği sürün ve kurumasını bekleyin. Son olarak yat verniği kullanarak objemizi kullanıma hazır hale getiriyoruz. Objemiz suyla sık temas edecek bir objeyse (ör: tepsi) vernikleme işlemini 2 veya 3 kez tekrarlamamız gerekir.

Herkese kolay gelsin. İyi günlerde kullanın.

1 yorum:

  1. Ben Kullanacağım tepsi, ekmeklik gibi objelerimi yapı marketlerden aldığım Yat vernik ile vernikliyorum en son Filli boyanın yat verniğini kullandım daha önceki vernik açık renk boyalarımın sararmasına neden olurken filli boyanın yat verniğinden memnun kaldım.. yine verniği iki kat kullanıyorumve obje üzerinde su alabileceği bir çatlak olmadığı müddetçe su ve deterjan ile de yıkayabiliyorum bir zararı olmuyor.. kolay gelsin.. (^_^)

    YanıtlaSil