14 Şubat 2010 Pazar

Petek Battaniye

Evde kalan artık yünleri değerlendirmeyi ve eskilerden yeni şeyler üretmeyi herzaman sevmişimdir. Bu battaniyede kullanılan yünlerin birçoğu giymekten sıkıldığım kazaklardan sökülüp elde edilen yünlerdir. Herkes ikinci bir şansı hakeder yünler de :)
Yapılışı çok kolay ve pratik 8 zincir çekip birleştirin. Üç adet ikili trabzan yapın, üç zincir çekin ve bu işlemi altı kez tekrarlayın. Aşağıdaki fotoğraflarda daha detaylı inceleyebilirsiniz. Ortaya altıgen şeklinde bir motif çıkıyor. İkinci sırada ikili trabzanlar üç yerine beş adet olacak şekilde bir başında bir de sonunda arttırın. İstediğiniz boyuta gelene kadar her sırada arttırarak örün. Bu battaniyede motifleri ben beş sıra ördüm. Siz daha küçük veya daha büyük yapabilirsiniz. Kullanacağınız renk sayısı ve ortaya çıkaracağınız şekil tamamen size kalmış. Ben elimdeki renklere göre hareket ederek altı renk kullandım. Kırmızı, mor, siyah, pembe ve lacivert renkleri motiflerin ortalarını oluştururken kullandım. Beyazı ise bütünlük sağlaması için motiflerin son sırasında kullandım. Ortadaki kırmızı motiften başlayarak baklava şeklinde bir model oluşturacak şekilde motifleri birleştirdim. Tüm parçaları birleştirdikten sonra bütüncül bir görüntü elde etmek için kenarlarına beyaz kullanarak kenar süsü ördüm. Ortaya çok şık ve kullanışlı bir model çıktı. Kızımın yatağına da çok yakıştı.
Herkese kolay gelsin. İyi günlerde kullanın.









2 yorum:

  1. Canim daha once gormemistim himmmmm ellerine emegine saglik bi tanem guzel gunlerde kullanasin sevgiler optum .yaseminlerim:)

    YanıtlaSil